Whitemoon

houtskool, pastel, potlood en inkt op papier, 325 x 93 cm (5 delen)

Zo'n 30 jaar geleden bracht de postbode mij een brief die gericht was aan "Madam" Allie van Altena. Deze brief bevatte een eervolle uitnodiging om deel te nemen aan een belangwekkende, internationale tentoonstelling in New York met werk van jonge, vrouwelijke kunstenaars. Er zou ook een catalogus verschijnen bij de tentoonstelling. Bij de brief zat een uitgebreid inschrijfformulier, maar bij de rubriek 'discipline' was het woord ‘tekenen’ niet te vinden. IK heb dat er toen zelf maar bijgezet en afgevinkt. Ook zette ik voor mijn naam het woord 'SIR' in hoofdletters.

Na enige tijd ontving ik bericht van de organisatie. Het schrijven was dit keer gericht aan Madam "SIR" Allie van Altena. Mijn inschrijving was verder in orde bevonden met de aantekening dat mijn werk in de catalogus onder de rubriek 'schilderen' zou worden opgenomen.

Ik schreef terug dat ik wel bereid was om mijzelf tot vrouw om te laten bouwen voor deze tentoonstelling, maar dat ik nooit van mijn leven als 'schilder' te boek wilde staan.

Van de organisatie heb ik niets meer vernomen.